Klimaklar servicevirksomhed

Hos Danren Bogdol ønsker vi at blive klogere på, hvordan vi som servicevirksomhed bedst muligt bidrager til den grønne omstilling. Derfor deltager vi her i andet halvår af 2022 i DI Services rådgivningsforløb “Klimaklar Servicevirksomhed”.

Klimaklar Servicevirksomhed vil sikre, at vi får adgang til viden og værktøjer, der gør os i stand til at forstå og beregne vores CO2-udledning og reduktionsmuligheder med henblik på at styrke vores konkurrenceevne.

Den grønne omstilling er en kompleks opgave generelt og i særdeleshed for servicebranchen, der tæller en bred gruppe af forskellige services, herunder rengøring, kantinedrift, vagtvirksomhed, ejendomsdrift, vaskerier, vikarbureau m.m. Fælles for servicevirksomhederne er, at de sjældent har egen produktion, og derfor vil en stor del af CO2-udledningen være indirekte udledning fra virksomhedens værdikæde, herunder forskellige leverandører, produkter og aktiviteter.

For at understøtte servicevirksomhederne i den grønne omstilling, er der sat en indsats i gang, der kan klæde servicevirksomhederne på til at måle CO2-aftryk gennem et rådgivningsforløb skræddersyet til serviceindustrien. Klimaklar Servicevirksomhed består af fysiske workshops og virtuel individuel sparring.

Gennem rådgivningsforløbet vil vi blive i stand til at få et solidt overblik over vores CO2-udledning og klimaaftryk med afsæt i internationale standarder.

Vi vil forstå de vigtigste begreber, koncepter og trends i den grønne omstilling og anvende et videns- og faktabaseret datagrundlag i markedsføring og branding.

Der er derudover en ekstra fordel ved at gøre servicevirksomheder klimaklar. Servicebranchen har mulighed for at spille en unik rolle i den grønne omstilling. Branchen har en bred kontaktflade og er dagligt i kontakt med tusindvis af medarbejdere på danske arbejdspladser. Servicebranchen har mulighed for ikke blot selv at flytte i en grønnere retning, men samtidig også vise vejen for de mange kunder branchen dagligt betjener.

Klimaklar Servicevirksomhed bygger videre på erfaringer fra Klimaklar SMV, der har hjulpet 50 SMV’er med deres CO2-regnskab og at identificere reduktionsmuligheder baseret på individuel rådgivning. Industriens Fond og Dansk Industri står bag Klimaklar SMV.​

Vi glæder os til at blive klogere på det komplekse og omsætte ny viden i praksis til gavn for medarbejdere, kunder, samarbejdspartner og vores alle sammens miljø.

Kilde: https://www.danskindustri.dk/brancher/di-service/klimaklar-service/